Przystawki zimne
Tatar z polędwicy wołowej z marynatami (ogórek, pieczarki, cebula, sardynka, żółtko, masło, pieczywo) | |
Śledź w śmietanie (śledź w śmietanie , masło, pieczywo) | |
Śledź w oleju (śledź w oleju, masło, pieczywo) | |
Przysmak Krynicki (ser krynicki, rydze marynowane, smalczyk, 2 kromki chleba ) |
Zupy
Rosół z makaronem | |
Barszcz czerwony z uszkami | |
Kwaśnica z żeberkiem | |
Żurek z jakiem i kiełbasą | |
Flaczki wołowe |
Przestawki ciepłe
Rydze z patelni (rydze z bagietką i masłem czosnkowym) | |
Rydzowe pierożki pierogi z farszem rydzowym (rydze, kasza, cebula, ser) opiekane na maśle, podane z kefirem | |
Ser góralski z żurawiną |
Dania główne
Wołowina / Jagnięcina / Dziczyzna | |
Stek z polędwicy wołowej (plaster polędwicy wołowej gruby na dwa palce z masłem musztardowym, ziemniakiem pieczonym i sosem rydzowym) | |
Comber jagnięcy (pieczona jagnięcina z kością z pomidorem z grilla i ziemniakami opiekanymi) | |
Gulasz z dziczyzny z fasolą "Piękny Jaś" (gulasz z jelenia z nutą cynamonu i warzywami podany w kociołku z bagietką z masłem czosnkowym) | |
Sałaty | |
Sałatka grecka (sałata lodowa, ogórek, pomidor, papryka, cebula czerwona, oliwki czarne, feta) | |
Kapusta zasmażana | |
Zestaw surówek | |
Warzywa z wody | |
Ogórek kiszony | |
Dania Dla Dzieci | |
Panierowane paluszki drobiowe (frytki, surówka z marchewki) | |
Pierogi z truskawkami | |
Naleśniki z serem | |
Pierogi i makarony | |
Pierogi z mięsem | |
Pierogi z kapustą | |
Pierogi ruskie | |
Pierogi góralskie z brydzą i kefirem | |
Dania z Drobiu | |
Filet drobiowy z grilla | |
Eskalopki drobiowe w sosie z rydzów | |
Ulubiony De Volaille (z masłem czosnkowym i natką pietruszki) | |
Kaczka po Staropolsku (połówka kaczki bez kości czosnkiem i majerankiem pachnąca z kapustą modrą i kopytkami) | |
Popularna Wieprzowina | |
Kotlet Gospodarza (panierowany kotlet schabowy) | |
Placek po Zbójnicku (dwa placki ziemniaczane przekładane gulaszem wieprzowym z dodatkiem kwaśnej śmietany) | |
Kotlet Bacy (schabowy pieróg nadziewany rydzami) | |
Polędwiczki Wieprzowe (marynowane polędwiczki wieprzowe na sosie borowikowym) | |
Golonka z Pieca (golonka z kością pieczona w piwie, podana z chrzanem i musztardą) | |
Kiszka z Kapuchą (kiszka podana z kapustą zasmażaną) | |
Gołąbki w sosie borowikowym (nadziewane farszem wieprzowym z ryżem) | |
Ryby | |
Pstrąg z patelni (pstrąg smażony, podany z chrzanem i masłem czosnkowym) | |
Filet z łososia pieczony w piecu (podany na ciepłej sałatce warzywnej w sosie cytrynowym z bagietką z masłem czosnkowym) | |
Dorsz w panierce (filet z dorsza tradycyjnie panierowany) |
Desery
Szarlotka na ciepło (z bitą śmietaną i polewą) | |
Puchar lodowy z owocami leśnymi | |
Sernik krakowski z sosem malinowym | |
Malinowe marzenie (maliny na ciepło z gałką lodów waniliowych z dodatkiem bitej śmietany) |
Gospoda ze szlachecką duszą
Przez wzgląd na indywidualne potrzeby naszych gości rozbudowaliśmy naszą ofertę, uzupełniając ją o usługi związane z szeroko pojętą satysfakcją odwiedzających nasz region turystów.
Jeśli chcieliby się Państwo z nami skontaktować, w celu otrzymania informacji, tutaj znajdą Państwo kilka sposobów. Wszelkie szczegóły dotyczące organizacji przyjęć oraz wolnych terminów uzyskają Państwo kontaktując się z nami pod numerem telefonu czynnym w godzinach od 9:00 do 18:00 (+48) 660 496 720.
Gospoda u Krakowiaka
ul. Zielona 9
33-380 Krynica-Zdrój
Godziny Otwarcia:
Poniedziałek – czwartek od godziny 12:00 do 22:00
Piątek – niedziela od godziny 11:00 do 23:00
Rezerwacja stolików
tel.: (+48) 660 496 720
Rezerwacja grupowa
tel.: (+48) 18 471 58 22
Kontakt telefoniczny w godzinach 9:00 – 19:00
E-mail: info@gospodakrynica.pl
Rekreacja i Wypoczynek
Do Twojej dyspozycji oddajemy dwa obiekty noclegowe oraz ośrodek narciarski.