Przystawki zimne
Tatar z polędwicy wołowej z marynatami (ogórek, pieczarki, cebula, sardynka, żółtko, masło, pieczywo) | 31 zł |
Śledź w śmietanie (śledź w śmietanie , masło, pieczywo) | 14 zł |
Śledź w oleju (śledź w oleju, masło, pieczywo) | 12 zł |
Przysmak Krynicki (ser krynicki, rydze marynowane, smalczyk, 2 kromki chleba ) | 27 zł |
Zupy
Rosół z makaronem | 12 zł |
Barszcz czerwony z uszkami | 14 zł |
Kwaśnica z żeberkiem | 14 zł |
Żurek z jakiem i kiełbasą | 13 zł |
Flaczki wołowe | 16 zł |
Przestawki ciepłe
Rydze z patelni (rydze z bagietką i masłem czosnkowym) | 34 zł |
Rydzowe pierożki pierogi z farszem rydzowym (rydze, kasza, cebula, ser) opiekane na maśle, podane z kefirem | 23 zł |
Ser góralski z żurawiną | 21 zł |
Dania główne
Wołowina / Jagnięcina / Dziczyzna | |
Stek z polędwicy wołowej (plaster polędwicy wołowej gruby na dwa palce z masłem musztardowym, ziemniakiem pieczonym i sosem rydzowym) | 54 zł |
Comber jagnięcy (pieczona jagnięcina z kością z pomidorem z grilla i ziemniakami opiekanymi) | 56 zł |
Gulasz z dziczyzny z fasolą "Piękny Jaś" (gulasz z jelenia z nutą cynamonu i warzywami podany w kociołku z bagietką z masłem czosnkowym) | 32 zł |
Sałaty | Sałaty |
Sałatka grecka (sałata lodowa, ogórek, pomidor, papryka, cebula czerwona, oliwki czarne, feta) | 19 zł |
Kapusta zasmażana | 10 zł |
Zestaw surówek | 6 zł |
Warzywa z wody | 10 zł |
Ogórek kiszony | 5 zł |
Dania Dla Dzieci | Dania Dla Dzieci |
Panierowane paluszki drobiowe (frytki, surówka z marchewki) | 21 zł |
Pierogi z truskawkami | 15 zł |
Naleśniki z serem | 16 zł |
Pierogi i makarony | Pierogi i makarony |
Pierogi z mięsem | 23 zł |
Pierogi z kapustą | 19 zł |
Pierogi ruskie | 21 zł |
Pierogi góralskie z brydzą i kefirem | 28 zł |
Dania z Drobiu | |
Filet drobiowy z grilla | 17 zł |
Eskalopki drobiowe w sosie z rydzów | 23 zł |
Ulubiony De Volaille (z masłem czosnkowym i natką pietruszki) | 22 zł |
Kaczka po Staropolsku (połówka kaczki bez kości czosnkiem i majerankiem pachnąca z kapustą modrą i kopytkami) | 49 zł |
Popularna Wieprzowina | Popularna Wieprzowina |
Kotlet Gospodarza (panierowany kotlet schabowy) | 18 zł |
Placek po Zbójnicku (dwa placki ziemniaczane przekładane gulaszem wieprzowym z dodatkiem kwaśnej śmietany) | 28 zł |
Kotlet Bacy (schabowy pieróg nadziewany rydzami) | 25 zł |
Polędwiczki Wieprzowe (marynowane polędwiczki wieprzowe na sosie borowikowym) | 28 zł |
Golonka z Pieca (golonka z kością pieczona w piwie, podana z chrzanem i musztardą) | 35 zł |
Kiszka z Kapuchą (kiszka podana z kapustą zasmażaną) | 21 zł |
Gołąbki w sosie borowikowym (nadziewane farszem wieprzowym z ryżem) | 29 zł |
Ryby | Ryby |
Pstrąg z patelni (pstrąg smażony, podany z chrzanem i masłem czosnkowym) | 32 zł |
Filet z łososia pieczony w piecu (podany na ciepłej sałatce warzywnej w sosie cytrynowym z bagietką z masłem czosnkowym) | 48 zł |
Dorsz w panierce (filet z dorsza tradycyjnie panierowany) | 28 zł |
Desery
Szarlotka na ciepło (z bitą śmietaną i polewą) | 14 zł |
Puchar lodowy z owocami leśnymi | 18 zł |
Sernik krakowski z sosem malinowym | 18 zł |
Malinowe marzenie (maliny na ciepło z gałką lodów waniliowych z dodatkiem bitej śmietany) | 21 zł |
Gospoda ze szlachecką duszą
Przez wzgląd na indywidualne potrzeby naszych gości rozbudowaliśmy naszą ofertę, uzupełniając ją o usługi związane z szeroko pojętą satysfakcją odwiedzających nasz region turystów.
Jeśli chcieliby się Państwo z nami skontaktować, w celu otrzymania informacji, tutaj znajdą Państwo kilka sposobów. Wszelkie szczegóły dotyczące organizacji przyjęć oraz wolnych terminów uzyskają Państwo kontaktując się z nami pod numerem telefonu czynnym w godzinach od 9:00 do 18:00 (+48) 660 496 720.
Gospoda u Krakowiaka
ul. Zielona 9
33-380 Krynica-Zdrój
Godziny Otwarcia:
Poniedziałek – czwartek od godziny 12:00 do 22:00
Piątek – niedziela od godziny 11:00 do 23:00
Rezerwacja stolików
tel.: (+48) 660 496 720
Rezerwacja grupowa
tel.: (+48) 18 471 58 22
Kontakt telefoniczny w godzinach 9:00 – 19:00
E-mail: info@gospodakrynica.pl